Een tentoonstelling die de rijkdom en diversiteit van de hedendaagse beeldhouwkunst in België viert. In het hart van dit artistieke evenement wordt steen, een eeuwenoud materiaal, het medium voor een belangrijke artistieke evolutie, gedragen door twaalf gerenommeerde Belgische beeldhouwers.

In deze tentoonstelling verkennen we de unieke wereld van de hedendaagse beeldhouwkunst, duiken we in hoe deze kunstenaars de millennia-oude traditie van beeldhouwen in steen heroverwegen en heruitvinden. Elk van de twaalf makers presenteert zijn unieke interpretatie van het materiaal, tartend de conventies en verleggend de grenzen van artistieke expressie.

De titel, "Pierre vers une évolution," vat onze wens samen om een diepgaande artistieke transformatie binnen de Belgische beeldhouwscene te onthullen. Voorbij de materie van steen toont elke creatie een narratieve, esthetische en conceptuele evolutie, getuigend van de dynamiek van de hedendaagse kunst in ons land.

Deze tentoonstelling biedt een boeiende duik in de creatieve processen van deze kunstenaars, waarbij de invloed van België als bron van artistieke inspiratie wordt belicht. Ontdek werken van verbluffende fijnheid, delicate composities en gedurfde experimenten, allemaal gevormd uit hetzelfde basiselement: steen.

Wij nodigen u uit om u te laten meeslepen door deze meeslepende artistieke ervaring, om de contrasten, texturen en vormen te verkennen die oprijzen uit deze blokken steen, en om deel te nemen aan een collectieve reflectie over de evolutie van beeldhouwkunst in België.

 

 

 
 
 
Voor deze juni-editie van Cuisine du Monde nodigen we je uit om de Oekraïense keuken te ontdekken en meer bepaald haar 2 emblematische gerechten: "Borstsh" en "Deruny".
 
In de spotlight staat Sofia Rufa, een Oekraïense vluchtelinge uit Odessa die als chef-kok heeft gewerkt. 👩‍🍳
 
Oekraïense "Borscht" wordt gemaakt met kippenbouillon, wortelen, uien, tomaten, peterselie, knoflook, kidneybonen en natuurlijk rode bieten. Samen met aardappelen wordt het geserveerd met een 'Pampouchqui' - een broodje met knoflook en kruiden. 🧄
 
"Deruny" bestaat uit fijngeraspte aardappelen, fijngeraspte uien, ei en bloem, crème fraîche, knoflook en peper. Deze heerlijke gebakken aardappelpannenkoekjes worden geserveerd met een champignonsaus of een beetje zure room. 🥣
 
We serveren vanaf 12 uur, de hele dag en tot in de avond.
 
Het diner kost €22. Je kunt het natuurlijk wegspoelen met een kleine wodka of een biertje.
 
We zien je graag op 25 juni in het Atelier 34zero Muzeum.
 
Informatie en boekingen gewenst tot woensdagavond 21.06.2023:
 
Mail :Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Tel: 02 428 33 06
 
Smaakvol,
 
 
 
 
 
 Imagine ArtScience "Creëert"
 
🗓️ Datum: 11-13 april
📍 Locatie: Le Bistro, Ch. de Wemmel 281, Jette
 
Geleid door burgers voor burgers, met de bijdrage van kunstenaars als onderdeel van de satellietevenementen van het Nieuwe Europese Bauhaus 2024.
In het hart van de gemeenschap van Jette zal een levendig evenement plaatsvinden waar een eens leeg canvas zal veranderen in een tapijt van lokale gevoelens. Burgers van alle leeftijden zullen worden begeleid in het creëren van een uniek gemeenschapskunstwerk, waarbij elk een penseelstreek, een regel poëzie, een gedurfd schets of een vleugje kleur toevoegt. Samen zullen ze een visuele en literaire mozaïek weven die de geest van hun collectieve ervaringen vastlegt. Dit gemeenschappelijke meesterwerk zal groeien met elke bijdrage, en veranderen in een uniek symbool dat de diverse stemmen, talen, dromen en aspiraties van de deelnemers belichaamt. Het zal niet alleen kunst zijn, maar een gesprek in kleur en tekst, een levend document van de hartslag van de gemeenschap.
 
Sluit je aan bij ons voor deze artistieke workshop om de Imagine ArtScience tentoonstelling te lanceren in het hart van Jette.

 

 

Tijdens de zomervakantie stelt Atelier34zéro een nieuwe workshop voor onder leiding en begeleiding van beeldend kunstenares Kimia Nasirian. Voor deze editie is de kunstworkshop gebaseerd op het thema « Natuur » met een ongelimiteerd palet van kleuren en vormen. Tijdens deze sessie zullen de kinderen werken met verschillende kunstmedia zoals schilderen, tekenen, collage en meer om unieke en fantasierijke kunstwerken te creëren. Deze leerzame workshop is bedoeld om de creativiteit en het zelfvertrouwen van de kinderen te ontwikkelen. Ze worden aangemoedigd om hun ideeën visueel uit te drukken en hun eigen artistieke stijl te ontdekken. Daarnaast biedt de workshop een veilige en stimulerende ruimte voor kinderen om hun innerlijke wereld te verkennen en hun ideeën met anderen te delen.

Onze workshops zijn bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Aarzel niet en schrijf je vroeg in!

 

WANNEER :

Van 10 tot 14 july 9u tot 16u

OF

Van 21 tot 25 augustus 9u tot 16u

 

TARIEVEN: 100 EUR per kind per workshop, materiaal en verzekering inbegrepen. Lunch/picknick mee te brengen. Kinderopvang is voorzien vanaf 16u (2EUR/uur).

 

ING BE69 3631 3943 1678 of Beobank BE79 1096 6374 1333

Communicatie : Zomer workshop 23 (July OF Augustus)

 

Meer info en inschrijven via :

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

+32 (0)2 428 33 06

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reserveren verplicht via :

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

+32 (0)2 428 33 06