Het Atelier 34zéro Muzeum is verheugd zijn nieuwe retrospectieve tentoonstelling gewijd aan de kunstenaar Jean-Pierre Bredo aan te kondigen. Kom en vier met ons de opening van de tentoonstelling op zaterdag 22 oktober vanaf 12 uur. De tentoonstelling is dan geopend van zondag 23 oktober tot en met 29 januari 2023.

Jean-Pierre Bredo (1964) is een Waals kunstenaar, opgeleid als schrijnwerker en meubelmaker, die later een diploma beeldhouwen behaalde aan de Académie des Beaux-Arts in Brussel. Schommelend tussen sculpturen, schilderijen en installaties creëert de Belgische kunstenaar werken rond de drie nationale kleuren. De afgelopen twintig jaar heeft hij onvermoeibaar alledaagse voorwerpen verzameld en met elk werk de grondslagen van de nationale identiteit een beetje meer in vraag gesteld. Humor en poëzie zijn de sleutelwoorden van deze tentoonstelling.

 

De tentoonstelling is elke dag van 11 tot 19 uur te zien in het Atelier 34zéro Muzeum.

 

Het zal worden uitgevoerd naar Polen in de BWA Contemporary Art Gallery (Katowice).

 

Toegangsprijs voor de tentoonstelling en de opening: 10EUR

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

 

02.428.33.06

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                                        

 

 

Na een onderbreking van twee jaar is het vlaggenschipevenement van Jette, het Kunstenaarsparcours, terug!
Het principe is eenvoudig: je wandelt door de gemeente om kunstwerken en hun schepper(s) te ontmoeten. En waarom maakt u geen wandeling naar het Atelier 34zéro Muzeum? Dit jaar nodigen wij u uit om de Poolse kunstenaar Marek Kuś te ontdekken via een retrospectieve tentoonstelling. Door middel van zijn schilderijen geeft Marek Kuś ons zijn visie op de wereld en op vrijheid. Door de alomtegenwoordigheid van de kleur zwart wordt de toeschouwer uitgenodigd om de globale vormen en de individuele vormen waaruit ze zijn opgebouwd te observeren. Met een bijna metafysische en psychoanalytische dimensie presenteren de werken van Marek Kuś vormen die kunnen worden vergeleken met kleine personages die hun individualisme moeten opgeven om samen te komen en een globale, vloeiende en vrije entiteit te vormen.

Doe mee op 23 en 24 april 2022!

 

Het Atelier 34zero is verheugd een nieuwe retrospectieve tentoonstelling aan te kondigen, gewijd aan de Poolse schilder Marek Kus! Kom de opening van de tentoonstelling met ons vieren op zaterdag 26 maart om 12.00 uur. De tentoonstelling loopt dan van zondag 27 maart tot maandag 13 juni 2022. Aarzel niet en kom met ons de wereld van deze zeer bijzondere artiest ontdekken.

 

 

Hij komt oorspronkelijk uit de regio Katowice en is momenteel directeur van de galerie BWA in Katowice. De werken van Marek Kus, die in het verleden meermaals in het Atelier 34zéro Muzeum werden tentoongesteld, waren voor onze instelling van bijzonder belang, met name vanwege de notie van vrijheid die eruit spreekt. In zijn schilderijen schildert en reproduceert de kunstenaar graag vormen bestaande uit kleine antropomorfe figuren, waarbij hij de begrippen eenheid, gemeenschap en vooral vrijheid in twijfel trekt.

De tentoonstelling is elke dag van 11 tot 23 uur te bezichtigen in Atelier 34zéro Muzeum.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

 

02.428.33.06

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

In afwachting van de volgende tentoonstelling eind maart, heeft het hele team van Atelier 34zéro zich gemobiliseerd om twee kleinere tentoonstellingen te organiseren. Deze is opgedragen aan de Belgische artiest Alan Tex! Duik met ons in de bijzondere wereld van Alan Tex van zaterdag 12 maart tot en met zondag 20 maart.

 

Opening : zaterdag 12 maart om 12.00 uur.

  

  

We kijken ernaar uit u daar te zien
Vriendelijk en cultureel !