debat_art_censure

Debat "Censuur binnen de moderne en hedendaagse kunst"

Doorheen de hele geschiedenis, onder alle heersende machten en waar ook ter wereld wordt censuur aangetroffen. De motivaties verschillen maar blijkbaar denken enkele mensen te weten wat kunst mag zeggen of niet, mag tonen of niet. Doorheen de eeuwen hebben vele kunstenaars, en zeker niet de minste, op de beklaagdenbank moeten plaats nemen. Zo ook Atelier 34zero Muzeum dat, door een kleine conservatieve minderheid van de goede Jetse bevolking, censuur werd opgelegd. Hun gebrek aan humor en nieuwsgierigheid verlamt het publieke debat.

En net om dat gezonde debat te stimuleren organiseren we in het hart van Atelier 34zero Muzeum een discussie over het thema : censuur binnen de moderne en hedendaagse kunst. En dit tussen twee persoonlijkheden uit de Belgische kunstwereld : Michel Draguet en Pascal Bernier; gemodereerd door Wodek.

Michel Draguet is kunsthistoricus, algemeen directeur van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België en professor aan de Université libre de Bruxelles. Hij is gespecialiseerd in de Belgische kunst van de 19de en 20ste eeuw en auteur van meerdere werken gewijd aan Fernand Khnopff en René Magritte.

Pascal Bernier is kunstenaar. Hij leeft en werkt in Brussel. Doorheen zijn werk, dat doorspekt is met humor, geeft hij ons een vlijmscherpe blik op de samenleving die hem omringt.

Het debat zal in het Frans gevoerd worden.

Na het debat kunt u onze Pools-Jetse culinaire specialiteiten proeven, vergezeld van Karpatische wodka's en Belgische katholieke bieren.

Het evenement is GRATIS, gelieve wel uw aanwezigheid te bevestigen door deze mail te beantwoorden of telefonisch contact te nemen op volgend nummer : 02 428 33 06.

 

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer