Dujardin_Overview

CATALOGUS PRESENTATIE Filip Dujardin - OverviewBOEK PRESENTATIE Mille et une boîtes van Bruno Manster

GRATIS TOEGANG

 

Filip Dujardin – Overview, recent gepubliceerd in Polen, is het aandenken in tekst en beeld van de voorbije tentoonstelling. De expo werd eerst getoond in het centrum voor hedendaagse kunst BWA in Katowice (Polen), van 23 februari tot 15 april 2018, en nadien in het Atelier 34zero Muzeum van 28 april tot 15 augustus 2018. Deze viertalige (FR / EN / NL / PL) publicatie etaleert zowel de talrijke architecturale ficties uit het oeuvre van Filip Dujardin als het stedelijk project dat specifiek werd ontworpen voor het cultuurpark van het Atelier 34zero Muzeum.

Prijs: 35€

 

Mille et une boîtes van Bruno Manster is een boek dat, met de nodige humor, ingaat op de relaties die de mens onderhoudt met ‘dozen’. In zijn neo-patafysische essay schrijft hij over de antropologie als "een Jetse universele wetenschap van ruimtelijke, door de mens uitgevonden, oplossingen die het hoofd moeten bieden aan een existentiële problematiek". De wetenschapper en filosoof demonstreert op briljante wijze hoe ons universum bestaat uit talrijke dozen, van oneindige grote dozen tot oneindige kleine.
De mensen slapen niet graag onder de blote hemel wanneer ze niet op vakantie zijn. Daarom bouwen ze dozen per honderdduizenden, waarin ze schuilen om te eten, te slapen, te neuken of te werken. Ze plakken die dozen aan elkaar in lange slierten, stapelen ze op tot duizelingwekkende hoogtes. En wanneer het landschap helemaal is gevuld met dozen, tot in de hemel en tot aan de horizon in alle richtingen, dan noemen ze dat een stad.
In zijn boek beschouwt Bruno Manster de menselijke dozenliefde doorheen het literaire prisma van de patafysica: "Waarom zoveel dozen?"

Prijs: 12€

 

Bruno_Manster