Ateliersculpture_34zero

Ledere woensdagmiddag, van 14 tot 17 uur, houdt Atelier 34zero Muzeum open deur voor kinderen van 6 tot 12 jaar en geeft workshops in driedimensionale perceptie en beeldhouwtechnieken.

De kinderen worden van nabij gevolgd door een professionele beeldhouwer met de bedoeling hen dingen te laten ontdekken in functie van hun persoonlijkheid. Deze lesmethode is anders dan de socio-culturele activiteiten die gewoonlijk aan kinderen voorgesteld worden.

Doeleinden

  • Contact met verschillende materialen zoals: hout, metaal, klei, natuurlijke en synthetische materialen, etc.
  • Kennismaking met gereedschap: het functioneren van gereedschap leren kennen en respecteren.
  • Ontmoetingen met verschillende kunstenaars: om de zes weken wordt er een kunstenaar uitgenodigd om te laten zien wat hij maakt en om met de kinderen samen te werken en hen in contact te brengen met verschillende artistieke benaderingen.
  • Het maken van werk op verschillende thema's zoals: evenwicht, het lichaam, afdrukken (vinger-, voetafdrukken …), gewicht van materialen, spelen met licht, … Interventies in publieke ruimtes, performances, ongewone ontmoetingen.Bewustwording van ieder's gevoeligheid.

Het programma wordt ontwikkeld en aangepast in functie van de input en reacties van de kinderen.

Practisch

Elke woensdagmiddag (behalve tijdens de vakanties) van 14 tot 17 uur, voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

De maandelijkse bijdrage is 40 inclusief materialen. Een jaarlijkse verzekeringsbijdrage van 10 wordt verwacht van alle deelnemers.

Contact
Han Decorte, coordinatie van de ateliers

Tel +32 (0)2 428 33 06
Fax +32 (0)2 428 47 05
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

logo_cocoflogo_FWBlogo_jette