jean_manuel simoes

sebastien_cuvelier

30/3 - 25/5 2014

Vernissage 29/3 - 11h

In samenwerking met de Brusselse uitgever Éditions Michel Husson (Brussel, BE) presenteert Atelier 340 Muzeum een tentoonstelling van sociologische fotografie : een selectie beelden van twee fotografen die allebei in contact zijn gekomen met mensen die men doorgaans slechts moeilijk kan ontmoeten.

 

Gedurende verschillende jaren is Jean-Manuel Simoes (FR) door de voorsteden van Parijs getrokken, in de zogenaamd kwetsbare wijken die regelmatig de krantenkoppen halen. Met Chiens de la casse toont hij ons een ongekunsteld beeld van de jeugdbendes die hij daar ontmoette.

Vergezeld van zijn vriendin en vertaalster Andreea ging Sébastien Cuvelier (LU) herhaaldelijk op pad langs Roemeense wegen. Een totale reisafstand van meer dan 6000 kilometer bracht hem doorheen het hele land: Ciurea in het noordoosten, Iveşti en Liesti in het oosten, Strehaia in het westen, Buzescu in het zuiden. Hij ontdekte er de verbazende wereld van welvarende Roma-gemeenschappen die extravagant pralen met hun maatschappelijke succes.