bonhomme_de _neige_2013

3/8 - 1/12 2013

In het kader van haar zomerprogramma organiseert het Atelier 340 Muzeum een tentoonstelling rond het thema van de sneeuwman, een zeer geliefde figuur van alle kinderen tijdens de winterpret. Een internationaal gezelschap van 9 kunstenaars uit verschillende geografische en artistieke gebieden, stellen hun werk tentoon in het park van het Atelier 340 Muzeum.

Dit is een gelegenheid vragen te stellen over de rol van de verbeelding bij het verschijnen van het burleske in het dagelijks leven. De witte marmeren beelden geven op humoristische wijze commentaar op het wijdverbreide idee van het verdwijnen van de seizoenen.

 Het Park van het Atelier 340 Muzeum , ideaal gelegen op een kleine verhoging met het zicht op een drukke straat, heeft het voordeel onmiddellijk in het oog te springen en in direct contact te staan met de sociale en stedebouwkundige situatie. In deze context zijn de beelden van Di.VA., Manfred Erjautz, Peter Regli en Helmut Smits, evenals « Reclame voor een kunstwerk » van Olaf Westphalen reeds van ver te zien en veroorzaken verwondering door de grote tegenstelling tussen het thema en de omgeving waarin zij zijn opgesteld.

Hun aanwezigheid belichaamt op humoristische wijze het alomtegenwoordige gegeven van het verdwijnen van de seizoenen.

 

Eric CROES (BE) - Di.Va. (BE) - INGES IDEE (DE) - Manfred ERJAUTZ (AT) - FISCHLI & WEISS (CH) - Peter REGLI (CH) - Helmut SMITS (NL) - Olav WESTPHALEN (DE-SE) + Der Schneemann, MÖLLENDORFF/FISCHERKOESEN, (DE)