Pierre_radisic_figures_doubles

22/03 - 26/05 2013

18/10 - 30/11 2013 BWA Katowice (PL)

Al wandelend door de straten, al etend in restaurants, kortom: terwijl ik de maatschappij observeer, ben ik al van kindsbeen af geïntrigeerd door de gelijkenis van koppels, getrouwd en niet getrouwd. Tot op het punt dat ik ze ging zien als tweelingen.

 

radisic_figures_doubles

Mijn indruk was zo sterk dat ik in een ontmoeting met Pierre Radisic, een fotograaf met veel humor en een grote interesse voor het observeren,vaststelde dat hij mijn vraag had gefotografeerd en afgedrukt. Deze ontmoeting was een waar plezier, en stelde me in staat mijn vragen over dualiteit eindelijk te delen. Ten einde dit sociologisch experiment nog meer te delen, door een fysieke correspondentie, heeft het Atelier 340 Muzeum Pierre Radisic uitgenodigd een selectie van zijn serie Couples (1982) te tonen onder de titel Figures doubles.

Parallel aan deze tentoonstelling, nodigt het Atelier 340 Muzeum u uit de film Heavenly Bodies te ontdekken, gerealiseerd door Pierre Radisic en Walter Hus in de Brigitijnen in 2005. Een film over een dialoog tussen de artist en de curator van de tentoonstelling valt eveneens te ontdekken in het café culturel grenzend aan de zalen, alsook een recreatieve selectie foto’s van de kunstenaar.

 logoChimaylogoVedettlogo_westmallelogo_maeslogojettelogo_cocoflogoRegionBruxelles_2013