pierre_radisc_constellations

22/03 - 26/05 2013

18/10 - 30/11 2013 BWA Katowice (PL)

Door zijn thematische tentoonstelling Approche aux Constellations, heeft het Atelier 340 Muzeum het oeuvre ontdekt van de Belgische fotograaf Pierre Radisic en hem uitgenodigd voor een belangrijke monografische tentoonstelling.

Deze tentoonstelling is het resultaat van een ontmoeting tussen de fotograaf en de beeldhouwer. Samen praten ze over lijnen, volumes en texturen. Over plooien en ludieke verhoudingen. Over het lichaam als een maagdelijke aarde om te doorlopen. Als een onbekende die we in kaart moeten brengen. En niet te veel moeten omhelzen: selecteren, regio’s en ontmoetingen uittekenen, vervolgens langzaam toenaderen.

Rond de centrale projectie van de film Heavenly Bodies, gerealiseerd met Walter Hus in de Brigitijnen in 2005, wordt een selectie gepresenteerd van de fotografische serie met dezelfde naam, gerealiseerd tussen 1994 en 1996, dit op de helft van de 2000m² ruimte.

Voor deze gelegenheid presenteert het Atelier 340 Muzeum eveneens een recreatieve selectie foto’s en een kleine film over een dialoog tussen de kunstenaar en de curator van de tentoonstelling, te ontdekken op het einde van het parcours in het café culturel grenzend aan de tentoonstellingszalen.

 pierre_radisc_constellations