invitation-bwa

16/02 > 14/04/19

VERNISSAGE 15/02/19 - 18U

Atelier 340 Muzeum / Atelier 34zero Muzeum exporteert zijn internationale collectie van moderne en hedendaagse kunst spandoeken sturen naar het BWA Contemporary Art Centre in Katowice, Polen.

Pascal Bernier (BE) / Xu Bing (CN) / Keith Boadwee (US) / Maurizio Cattelan (IT) / Jacques De Backer (FR) / Daniel Desmedt (BE) / Arti Grabowski (PL) / Kira O'Reilly (IE) / Yvonne Salzmann (DE) / Soheila Sokhanvari (IR) / Pietertje Van Splunter (NL) / Stenzel & Kivits (NL) / Frank Synowicz (US) / Wacław Szpakowski (PL) / Olav Westphalen (DE)

 

In 2010 creëerde Atelier 34zero Muzeum in het kader van zijn beeldenpark het sociaal-culturele project Reclame voor een kunstwerk. Het concept is eenvoudig: Atelier 34zero Muzeum presenteert op meerdere vlakken van 20 m² geïnstalleerd in zijn culturele park meerdere keren per jaar reproducties van werken van moderne en hedendaagse kunst, gedrukt op spandoekken.

Dit project toont het werk van Belgische en internationale kunstenaars, met het oog op het delen van hedendaagse kunst met het buurtpubliek, passanten en bezoekers. Het doel is om uit te dagen, nieuwsgierigheid te wekken, intellectueel de all-comers te provoceren, maar ook om, buiten het Atelier 34zero Muzeum, een showcase te creëren van de curatoriale beslissingen genomen binnen de muren. De geselecteerde werken, met meerdere esthetica, zijn vaak doordrenkt met een zekere burleske geest, en onthullen zo een vorm van humoristische verschuiving met de onmiddellijke sociale context.

Door de jaren heen heeft Atelier 34zero Muzeum een ​​rijke verzameling van meer dan zeventig monumentale reproducties van internationale kunstwerken gevormd, waarvan we een selectie presenteren in de ruimtes van de hedendaagse kunstgalerij BWA van Katowice (PL), om onze samenwerking met museuminstellingen voort te zetten evenzeer als onze missie om hedendaagse kunst buiten onze grenzen te promoten en te delen.